Bērnam nāk zobiņi. Uzzini, kā palīdzēt atvieglot nepatīkamās sāpes

Bērnam nāk zobiņi. Uzzini, kā palīdzēt atvieglot nepatīkamās sāpes

31. Mar 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmie zobiņi bērnam parādās, apmēram, pusgada vecumā. Šajā periodā bērniņš var kļūt niķīgs, jo uztūkušās smaganas niez, māc nepatīkama sajūta. Kā bērnam atvieglot sāpes zobiņu nākšanas periodā, jautājām Maijai Drīksnei, Bērnu zobārstniecības poliklīnikas zobārstei.   

Kā apgalvo Maija Drīksne, īsti drošas un viennozīmīgas metodes, kā palīdzēt bērniņam atvieglot sāpes zobu nākšanas periodā, nav. „Pakonsultējoties ar kolēģiem, bijām vienisprātis, ka katram bērniņam tas tomēr ir ļoti individuāli,” tā bērnu zobārste.

Tomēr pastāv vairākas iespējas, ar kuru palīdzību šīs nepatīkamās sajūtas tomēr varētu mēģināt mazināt. 

1.Viens no līdzekļiem, kas varētu atvieglot sāpes, ir kāda no aptiekās nopērkamajām, speciālajām ziedēm. "Tajās ir gan anestētiķi, gan viegli dezinficējošas vielas. Tomēr jāņem vērā, ka šo ziedīšu efekts nav ilgstošs," brīdina speciāliste. 

2.Vēl nepatīkamo sajūtu mazuļa mutītē varētu mazināt ar silikona gredzenu palīdzību. Tos atvēsina ūdenī un dod bērnam pakošļāt.

3.„Tomēr ar kolēģiem secinājām, ka pats svarīgākais, kas vecākiem būtu jādara, lai savam mazulim palīdzētu zobu nākšanas brīdī, ir bērniņu pažēlot, noglāstīt un samīļot. Turklāt atcerieties un priecājieties par to, ka tā ir pārejoša problēma,” atgādina Maija Drīksne.

Māmiņu Klubs 

Kā tu palīdzēji atvieglot sava mazulīša sāpes zobiņu nākšanas laikā?

Piemērota bērniem no 6 mēnešu vecuma

NUK mācību tīrīšanas un NUK mācību masāžas birstītes palīdz bērnam iemācīties tīrīt zobus regulāri.

1. birstīte: NUK mācību tīrīšanas birstīte ar gumijas kodienu izturīgiem izcilnīšiem, paredzēta maigai smaganu masēšanai zobu nākšanas laikā.

2. birstīte: NUK mācību masāžas birstīte ar maigiem, kodiena izturigiem izcilnīšiem, paredzēta migai smaganu un augslēju masāžai zobu nākšanas laikā, un maigai mazo un jūtīgo zobiņu tīrīšanai.

Katrai birstītei ir neslīdošs rokturis paredzēts zobu tīrīšanas apgūšanai, aizargriņķītis novērš iespēju iestumt zobu birsti pārāk dziļi mazuļa mutē, to var ari izmantot kā zobu birstīšu statīvu


Blumen Blumen 31. Mar 2017, 11:27

Kapēc raksta ka tikai no 6men.vecuma zobiņi nak?Piemēram manai meitai jau 4,5mēn.pirmais bija klāt!Un šobrīd manam dēliņam ir 3mēn.un izskatās ka briest uz kādu zobiņu-jo nupat 2nēdēļas rokas pa muti ,siekalas pa gaisu un parādijušies balti ,biezi punķīši-hebama saka ,ka tie priekšvēstneši zobiņiem 😉
Meitai smērīte ļoti palīdzēja,bet nu doma ari to pašu paprovēt mazajam.