Bēbīšu peldēšanas priekšrocības

Bēbīšu peldēšanas priekšrocības

08. Jul 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Peldēšana pat bēbīšu vecumā var būt jautra un aizraujoša nodarbe, kas palīdzē stiprināt saikni starp māmiņu, tēti un mazulīti. Tāpat tas ir lielisks veids, kā trenēties, apgūstot tik nepieciešamo prasmi šai dzīvei- peldēšanu.

Kāpēc peldēšana ir tik būtiska?

Pirmais dzīves gads ir ļoti būtisks mazuļa attīstībai, jo šajā laikā strauji aug un attīstās bērna smadzenes. Regulāras nodarbes, kas uzsver atkārtojumus kā tas ir peldēšanā, veicina bērnos mācīšanos.

Bēbīša peldēšana ir pavisam dabiska. Iepazīstinot mazulīti ar peldēšanu jau pirmajā dzīves gadā, vecāki ieliek pamatus paradumam uz visu dzīvi un iemāca būtiskas prasmes, kas var izglābt par dzīvību.

Citas priekšrocības

Daudzi vecāki pēc savas pieredzes apliecina, ka peldināšana un siltais ūdens padara bēbīša miegu ciešāku un šādas aktivitātes stimulē arī apetīti.

Iepazīstināšana ar ūdeni

Iepazīstināšana ar ūdeni var notikt vienkāršākajā veidā,kādā vari iedomāties- mājās vannā! Vannošanās ir jautrs un sekmīgs veids, kā pieradināt bēbīti pie ūdens un veicināt mazulīša uzticēšanos plunčāšanās laikam. Maigas šļakatas, nedaudz ūdens pāri galvai,acu kontakts un smaidīšana vienam otram- tā ir daļa no spēles, ko sauc par uzticības veidošanu ūdens iemīlēšanai.

Izmanto vannas rotaļlietas, sarunas, dziesmiņas, lai palīdzētu mazulītim relaksēties un izbaudīt ūdens peldi.

Izaicinājums vecākiem- peldēšana pirmajā dzīves gadā

Tas ir mīts, ka bērnam jābūt konkrētā vecumā, lai dotos mācīties peldēšanu. Speciālisti uzsver, ka to var darīt JEBKURĀ vecumā un nav nepieciešams gaidīt, kādu noteiktu vecumu.

Liels prieks, ka bēbīšiem draudzīgos baseinos, mazuļu peldināšana ir jau no pāris mēnešu vecuma.

Kad jūti, ka esi tam gatava, uz priekšu! Dodieties jaunos izaicinājumos!

Māmiņu Klubs

lauvinja lauvinja 08. Jul 2020, 13:51

Ja ir iespēja, rekomendēju vest mazos peldēt! Ļoti laba pieredze un tas dod ļoti daudz arī bērna imunitātei.