Ārstējam iesnas ar okeāna ūdeni!

Ārstējam iesnas ar okeāna ūdeni!

23. Mar 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Medicīniski iesnas ir skaidrojamas kā deguna gļotādas iekaisums, kas visbiežāk gan mūs, gan mūsu mazos piemeklē tad, ja esam nosaluši. Savukārt, austrumu gudrie uzskata, ka iesnas ir dvēseles asaras, ja mazais slimo ar iesnām, jāpievērš uzmanība māmiņas un tēta emocionālajam stāvoklim, varbūt ir kas tāds, kas mūs nomāc un bērns to ļoti labi sajūt, tāpēc saslimst.

Iesnas noteikti nedrīkst atstāt bez ievērības, jo tās ir lielākās auss iekaisumu radītājas. Jo mazāks bērniņš, jo lielāka uzmanība jāpievērš iesnu ārstēšanai. Pats svarīgākais priekšnoteikums, lai bērns neslimotu ar iesnām ir stiprināt viņa imunitāti. Imunitāti var stiprināt, norūdot bērniņi, vedot viņu uz ūdens procedūrām, ļaujot staigāt ar basām kājām. Ir arī īpaši vannas celiņi ar asumiņiem, kas karina punktus uz pēdām, kas atbilst mūsu orgāniem ķermenī.

Kā stāsta pediatre Ņina Zapoļska, eksistē dažādi sildošie balzāmiņi un balzāmiņi ar dažādām ēteriskām eļļām. Tie atvieglo elpošanu caur degunu, uzziežot uz krūtīm vai zem deguna.Tomēr, ja sāk asarot acis, parādās ūdeņaini izdalījumi no deguna un sauss klepus, iespējams, bērnam pret šo produktu ir alerģija.

Ļoti labi degunu bērnam var izskalot ar jūras sāli, to pat iesaka lietot ikdienā, deguna gļotādiņas mitrināšanai. Ir fizioloģiskie, izotoniskie jūras sāļi, kas vairāk domāti deguna kopšanai, jo tie vairāk mitrina, īpaši, ja dzīvoklī ir sauss gaiss un ir hipertoniskie, kas pieskaitāmi pie  ārstnieciskajiem, jo tie noņem deguna tūsku.

Nevajag aizrauties ar deguna pilieniem, jo tie sausina gļotādu un var ar laiku atrofēties. Arī ar šņaukšanu pārāk nevajadzētu aizrauties, jo šņaucot mainās degunā spiediens un vieglāk infekcija var iekļūt auss ejā, līdz ar to attīstīties vidusauss iekaisums. Bērniņš dara pareizi, viņš šņauc uz iekšu.

Bērnam drīkst dot padzeries zāļu tējas, taču arī ar tām nevajadzētu aizrauties, jo zāļu tējām piemīt dziednieciskas īpašības. Var taisīt 7 līdz 10 dienu zāļu tēju ārstniecisko kursu, taču pēc tam kādu laiku zāļu tējas nevajadzētu dzert. Tējas labi noder arī inhalāciju veikšanai.

Ja bērnam iesnas sagādā lielas grūtības elpot, skalojot ar jūras ūdeni nekļūst labāk un mazajam ir paaugstināta ķermeņa temperatūra, noteikti jākonsultējas ar savu ģimenes ārstu par tālāku bērna ārstēšanu. Tomēr jāpatur prātā, ka iesnas nav iespējams uzveikt vienas dienas laikā, tāpēc mums, māmiņas, jāapbruņojas ar lielu pacietību.

Kā iesnas savam mazulim ārstē Tu?

20130919103449-28627.jpg