Ārstam nav laika... Tu esi apmierināta ar savu ārstu?

Ārstam nav laika... Tu esi apmierināta ar savu ārstu?

13. Mar 2014, 14:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums ir zinoša pediatre, bet ir tāda lieta, ka (cik noprotu) viņai ir tie pacienti pārāk daudz. Un rezultātā daudz ko izdara pavirši. Piemēram, visu ātri nobubina, pagāja vizītes 20 min, unvizīte nākamajam cilvēkam jau iesākās, un viņa jau tevi burtiski sper pa durvīm ārā, bet es vēl nemāku ar mazu zīdaini tik ātri iztaisīties prom. Ir tak jāģērbj utt...Tā mums gāja pēc vakcīnam, kad bērns kliedz, mammai nervi iet čupā, un vēl daktere raida ne visai labu skatienu, ka mēs tik ilgi kasamies...

Kas man ļoti nepatika. Viņa mūsu klātbūtnē nopūtās "Ak Dievs!"(nelaimīga sejas izteiksme), kad zvanīja pacients, lai lūgtu palīdzību. Bet pa telefonu bija automātiski jauka saulīte un mīļuma iemiesojums(protams samākslots). Tas man radīja iespaidu, ka arī brīžos, kad es esmu zvanījusi, es šo cilvēku esmu padarījusi ļoti nelaimīgu ar savu zvanu, kas man kā pacientam rada psihaloģisku barjeru zvanīt un meklēt padomu no profesionāļa, lai vienmēr kā tik kaut kas, nav jāpiesakās uz vizīti. 

Kā iet Jums ar ģimenes ārsti? Esiet apmierinātas?

13. Mar 2014, 12:31 Kristīne Māmiņuklubs.lv

Lai arī par viņas vizīti mums nāktos maksāt 30ls(nez cik tur tie eur, konvertējiet)...viņa nelabprāt brauktu. Pati ir arī teikusi, ka tā braukšana aizņem dikti daudz laika neatkarīgi no cenas.

aab aab 13. Mar 2014, 12:17

par savu ģimenes ārsti nevaru teikt neko sliktu. vienmēr varu sazvanīt, dod padomus, kā rīkoties. ja vajag, var sarunāt arī kādu brīvo brīdi, kad aizskrienam, lai nav jāgaida pieraksts. ar mājas vizītēm gan ir tā - tā kā dzīvoju ārpus apkalpojamā reģiona, tad man ir jāmaksā par transportu. bet mēs tiekam galā un, ja ir galīga vajadzība, tad vīrs ved ar auto pie ārsta.

Saulite21 Saulite21 13. Mar 2014, 11:47

Esmu apmierinata ar sava dela dakteriti.Zvanit varu kad vajag,zvanu parast kad loti nepieciesams.Ja ilgak neesam bijusi pie vinas,tad pavaica ka mums iet.nosuta ari pie specialistiem ja vajag.Uz majas vizitem ir braukusi,bet nu ta ir taka problema atrast ar ko braukt.
Vira mate strada vienibas gatve teica ka g.arstiem esot taksi kas ved un celu apmaksa valsts,bet kad vaicaju dakerei vai ta ir,vina teica ka neesot ta sen jau.

Bet savu g.arsti nesen es nomainiju.Jo man nepatika vinas attieksme un man bija tada ka neiespejama misija tikt pie vinas.

maijbite maijbite 13. Mar 2014, 10:27

Katru dienu ārstei ir akūtās stundas, ja netiekam uz pierakstu, tad varam iet uz akūto stundu. Lai arī mums visiem trim ir viens ģimenes ārsts, kā jau rakstīju iepriekš, zvanām vai ejam tikai galējās nepieciešamības gadījumā, bet visbiežāk konsultējamies pa ģimenes ārstu konsultatīvo telefonu vai zvanu iepriekšējai ģimenes ārstei, kas ir arī mana radiniece...

Mājas vizītēs pie bērna nekad (izņemot dažas dienas pēc dzimšanas) ārste vairāk nav nākusi, nav attiecības ar ārsti tik labas, lai uzdrošinātos par to pat jautāt.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 13. Mar 2014, 10:03

Manā draudzeņu pieredzē ir fakti, ka ārsti nedodas arī pie bērniem un liek sēdēt akūtās stundas rindā. Es priecājos, ka mums paveicās un caur ieteikumiem atradām tieši šo dakterīti!
Kā jums vispār ar pierakstu pie ārstiem? Ilgi jāgaida? Mans mazais tagad ir saslimis, vakar piezvanīju un vakar arī tikām!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 13. Mar 2014, 09:48

Arī es par savu valsts apmaksāto bērnu un ģimenes ārsti varu teikt tikai to pašu,pašu labāko- vienmēr saprotoša, iejūtīga, visu izskaidro un laipni sniedz konsultācijas arī pa tālruni,ja ir tāda vajadzība, vai dodas mājas vizītēs. Esmu dzirdējusi, ka arvien biežak ārstu nelabprāt dodas mājas vizītēs. Kāda ir jūsu pieredze?

helliite helliite 13. Mar 2014, 09:41

Vai mazo saģērbt nevar ārpus kabineta gaitenī? Tur nav pārtinamie galdiņi? Mēs parasti nesām bērnu saģērbt tur- gan nākamais pacients var tikt ātrāk pie daktera, gan mums nav nekur jāsteidzas..
Kas nepatīk, daktere ne vienmēr visu izstāsta līdz galam, esam sapratuši, ka mēs - kā jaunie vecāki, par daudz ko uztraucamies, bet daktere neizskaidro, ja speciāli neprasa, kāpēc tas jādara, kāpēc tas, un viņa arī mazāk satraucas kā mēs par dažām lietām.. Kā arī bieži vien tieši es esmu tā, kas iesaka vairākus variantus turpmākai rīcībai, bet gribētos, lai tieši ārsts ir tas, kas iesaka vairākas lietas,ko varētu darīt..

Banija Banija 13. Mar 2014, 09:37

Mums ar ģimenes ārsti ir palaimējies. Lai gan viņai ir daudz pacientu, kas nozīmē, ka uz vizīti ir jāgaida garākā pieraksta rindā, viņa iztaujā teju par visu, sūta pie speciālistiem u.tml. Vienīgais, gribētos, lai biežāk ārste strādā vismaz līdz 18.00, jo, ja esi strādājošais, tad pagūt pie ārsta no centra uz savu rajonu ir neiespējami.