Ar bēbīti uz kāzām

Ar bēbīti uz kāzām

05. Jul 2017, 10:33 Mar&Co Mar&Co

Saņemot ielūgumu uz draugu kāzām, uzreiz bija skaidrs, ka mazuli ņemsim līdzi, jo viņš taču ir pilntiesīgs ģimenes loceklis. Šis pasākums bija pirmais kopīgais, lielais pasākums, turklāt uz 2 dienām, tāpēc jau vairākas dienas iepriekš veidoju sarakstu ar nepieciešamajām mantām. Mums, vecākiem, šis bija neliels izaicinājums, jo dienas pirmā puse bija vairāk vai mazāk automašīnā, bija grūti prognozēt mazuļa uzvedību un pakārtot viņa ritmu kāzu aktivitātēm.

 

Mantu tik daudz..atsevišķos maisiņos saliku visu, kas varētu būt nepieciešams automašīnā (viss pamperu maiņai, ūdens, ēdiens). Ilgi nebija arī jāgaida līdz pirmajam pārbaudījumam- pilns pampers. Līdz šims nebija nācies mainīt pamperu automašīnā (pēc lielās padarīšanas). Klēpī noklāts paladziņš, mitrās salvetes un mūsu glābiņš- pamperbiksītes!

 

Lai gan ikdienā biezenīšus gatavoju pati, garākiem braucieniem izvēlos veikalā nopērkamos biezeņus. Arī šajā reizē izvēlējos šos, jo pēc izlietošanas uzreiz var burciņu izmest laukā, tādējādi atbrīvojoties no liekām mantām. Starp ēdienreizēm lieliski noderēja grauzdiņi.

 

Kāzu ceremoniju Marko izturēja godam, bet noteikti ir vērts padomāt, lai pie rokas būtu kāds priekšmets, kas noturētu mazuļa uzmanību. Šoreiz mazulim visvairāk patika aploksnīte ar kāzu rīsiem, kas pakratot nedaudz skanēja. Tieši tik, lai patiktu mazulim, bet netraucētu ceremonijas norisei. Tieši uz ceremonijas beigām sāka pamatīgi līt. Lieta, par ko bijām piemirsuši- lietussargs. Paldies draugiem, kas izpalīdzēja, lai mazulis neizmirktu.

 

Lai gan dienas pirmajā pusē mazajam miegs bija nedaudz saraustīts, jo nācās piecelt no miedziņa, tad jaunā pāra ceļojuma laikā, mašīnā varēja kārtīgi pačučēt. Pie vakariņu galda mazo ņēmām klēpī. Te nelīdzēja neviena paša manta, jo lielāku uzmanību piesaistīja viss cits, sākot ar galda piederumiem, galda kartēm utt. Šo to no galda iedevu pagaršot arī mazajam- saspaidītu kartupeli un  pirmo zivtiņu. Mazajam ļoti patika mūzika un danči, kā arī baloni. Ja parasti dodamies gulēt ap 21, tad te Marko ballējās līdz pat 21:30, un tikai tad devāmies pie vecvecākiem. Ceļojumu gultiņa- vēl viens palīgs garākiem izbraucieniem,kad mazulis vairs mierīgi nevar nogulēt, veļas un cenšas aizrāpot no viena gultas gala uz otru.

 

Mazulim jauna pieredze un iespaidi, vecākiem mirklis divatā bez mazuļa un danči!