Aktivitātes, kad jāpaliek mājās

Aktivitātes, kad jāpaliek mājās

18. Sep 2017, 12:48 Single_mom Single_mom

   Domāju, ka lieki teikt, ka šodien laukā neiesim, kas nozīmē, ka atkrít spēļlaukums, šūpoles un pastaiga, kas parasti likās tik svarīga un interesanta. Tā ir arī sava veida izraušanās no mājas vides gan man, gan dēliņam. 

   Šķiet, ka dēls jau ir izspēlējies ar visām mantām un ir grūti piedāvāt interesantākas aktivitātes, jo viņš zin, ka bija pienācis laiks pastaigai, bet mamma ar tēti neģērbjas, un neģērb arī viņu. Tad nu sākas nedaudz niķis, kaut mantu ir daudz, jo ir izjucis mūsu dienas režīms. Mēģinam dēlam piedāvāt jaunas spēled ar traukiem, koka karotēm un aizmirstajām mantām, bet visu dienu tas neies krastā.

   Parasti esam aktīva ģimene un daudz atrodamies kustībā, varbūt tādēļ ir tik grūti uz doto brīdi, nosēdēt mājās :D Protams, ir dienas, kas ir lietainas un pavadītas mājās, bet parasti, tas šķita kaut kā vieglāk.. iespējams, ka palicis grūtāk, jo dēls sācis staigāt gar visām sienām un mēbelēm jau kādu laiku, un daudz sanāk skriet pakaļ vai glābt viņu no situācijām, kad var nobukāties uz zemes.

   No otras puses, man nemitīgi ir sava veida aktivitāte, jo jāvaktē dikti dēls, kas uzkaras uz galda malas, pievelkas un mēģina visur uzkāpt. Grib tikt augstāk un iekarot jaunas virsotnes.aktivitāte gan vairāk ir man, nevis dēlam, jo viņam tas šķiet kā "parasta diena mājās". :D Šodien gan ir nedaudz vieglāk, jo tētim ir brīvdiena, un Kevinam ir lielie prieki un izklaides. 

   Taču, vēl aizvien man paliek aktuāls jautājums - kā nodarbināt mazuli šādās dienās?! Kādas aktivitātes jūs piedāvājat saviem bēbīšiem?(manā gadījumā 8 mēnešus jaunam). Vai jums ir "rezerves variants" katrai lietainajai dienai? varbūt laicīgi gatavojaties, redzot laika ziņās ka tuvojas "Tomass"? :D Labprāt uzklausīšu citu māmiņu pieredzi. Varbūt pat ir kāda, kurai lietus netraucē un turpina savas iestaigātās takas, pa lietainajām ielām? 

 

 

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 18. Sep 2017, 20:49

Mums lietus netraucē, silti saģērbjamies un dodamies ārā, piemēram, šodien devāmies uz veikaliem meklēt tētim dzimšanas dienas dāvanu 😀 bet reizēs,kad neejam ārā (esam saaukstējušies vai vienkārši nav lustes), tad lasām grāmatiņas, sagatavoju mazajam rotaļu vidi un vēroju viņu, citreiz uzlieku dziesmiņu video (Dave&Ava) un stāstu, ko viņi tur dara, tagad domāju uztaisīt foto kartiņas ar transportlīdzekļu veidiem, dzīvniekiem, krāsām utt., tad pastudēsim tās kopīgi 😀