Agnese: Neatmetu krūts ēdināšanai ar roku par spīti dēla alerģijai

27. May 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad bērniņš ir klāt, darām visu, lai bērniņš saņemtu tikai to labāko. Bet reizēm ģimenēs ienāk tāda lieta kā alerģija. Par savu pieredzi stāsta 9 mēnešus vecā dēliņa Kārļa mamma Agnese.

Kā viss sākās, un kādas bija pirmās alerģijas izpausmes?

Mammas piens ir tas sākums, kad Kārlis iepazinās ar alerģiju. 6 mēnešu vecumā bērniņam uzmetās uz krūtīm sauss pleķis, daktere ieteica mitrināt. Uz krūtīm ar laiku pleķi palika jēli, tie sāka sulot. Un devāmies pie alergologa.

Kas notika vizītīte pie alergologa?

Mums taisīja pilienu testu: ola, olas baltums, dzeltenums, kvieši, soja. Pilienus uzpilina uz ādas, un tad iedur un skatās reakciju. Bērnam parādīja, ka ir alerģija uz olām. Tās nelietojam, bet arī tas neko nemazināja. Tālāk jau radās problēma ar krūts ēdināšanu, un tik un tā neatteicos no krūts ēdināšanas, lai arī tas bija grūti. Šķiet, ka neko nevari ēst, gribas cepumus un visu ko, bet nedrīkst.

Kā mainījās jūsu dzīve pēc alerģijas atpazīšanas?

Jāmaina ne tikai ēšanas paradumi, bet esam izmēģinājuši arī dažādu pulveru nomaiņu. No dažiem paliek pat ļoti cietas drēbes, āda paliek sausa. Izmēģinājām Neutral – drēbes ir mīkstas, āda arī no tā necieš.

Mamma pati zina, kas bērniņam ir labāk, lai gan citi saka – pāries bērnam, es tomēr redzu, ka nepāriet, un paliek tikai trakāk. Līdz ar to nesaprotu, kā var ēst to, kas bērniņam dara pāri.

Māmiņu Klubs

Tiešraides sarunu piedāvā www.neutralakademija.lv

20140519152551-83949.jpg

zacc zacc 27. May 2014, 18:03

Un, ja bērnam jau ir 6 mēneši, tad vispār nav tik vienkārši - hrasj, krūti nost un še pudele. Bērns būtu ļoti nelaimīgs.
Arī alerģijas pret konkrētiem produktiem caur mātes pienu tomēr izpaužas vieglāk nekā tad, ja tiek pa tiešo izmēģināti, kad sāk piebarošanu.
Tā ka par bērna mocīšanu šajā gadījumā runāt ir pilnīgi aplam.

zacc zacc 27. May 2014, 11:12 tigerpelite

Varbūt atturies spriest par to, par ko tev acīmredzami trūkst informācijas.
Alerģiju gadījumā maisījums nav panaceja. To nekad nevar zināt, kā bērna vēders reaģēs uz maisījumu. Mēnešiem eksperimentēt, meklējot īsto maisījumu, nebūs bērna mocīšana? Šā vai tā grūti būs. Mātes pienam par labu šajā gadījumā runā fakti, ka tas palīdz bērna gremošanas sistēmai ātrāk pielāgoties un samazina citu alerģiju risku.
Te taču netiek kritizētas tās, kas pāriet uz maisījumu. Saprotama ir arī tāda izvēle. Tu esi tā, kam liekas, ka esi gudrāka par ārstiem, un nez kāpēc tiesīga kritizēt un nosodīt citas.