Adriana rotaļu placīša stāsts

Adriana rotaļu placīša stāsts

04. Nov 2014, 11:50 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Sveiki! Mani sauc Adrians es nesen nosvineju savu pirmo jubileju un es jums velos pastāstīt par savu rotaļu placīti. Man ir liela māja ar daudz daudz istabām un mamma saka ka katra no tām varētu būt mana Brīnumistaba.  Vēl mamma saka, ka esmu mazs slinķītis, jo gada vecumā vēl nerāpoju, bet es viņai turos pretī un saku ka man ir savs attīstības temps. Nu lūk par cik es vēl nekur tālu netieku no vietas, kur mamma mani nosliek spēlēties, tad pašlaik man pieder mazs rotaļu placītis, kurā es pavadu aptuveni pusi no nomoda laika.

 Šobrīd man ļoti patīk spēlēties ar klucīšiem, jo tie ir dažādās formās un krāsaini, man patīk tos nogaršot un sistot vienu pret otru radīt dažādas skaņas, kā arī cenšos uzlikt vienu otram virsū. Vēl man ļoti patīk muzikālās rotaļlietas, ar tām spēlējoties es vingrinu pirkstiņus, trenēju dzirdi un mamma man māca krāsas un stāsta kā runā dzīvnieciņi, jo muzikālā rotaļlieta rada arī dzīvnieku skaņas. 

Manā rotaļu placītī ir daudz dažādas rotaļlietas un mamma ik pa laikam tās nomaina, lai man nezūd interese rotaļāties. Savā rotaļu placītī ik pa brīdim atrodu dažādu krāsu un tekstūru lupatiņas, bumbiņu krelles, dažādu krāsu un lieluma bumbiņas, koka puzli (no kuras es pagaidām attēlus tikai ņemu ārā), piramīdas un vilcieniņš, kurā varu likt klucīšus pēc formām (bet pagaidām man tas vēl īsti nesanāk, bet es cenšos un drīz man tas izdosies). Mamma arī rūpējas, lai man būtu arī izklaidējošās lietas, kā, piemēram, rotaļu telefons ar gaismiņām un melodijām, spēļu čēmodāns ar mūziku un klavierītes un man mazas attēlu grāmatiņas, no kurām mamma man māca atpazīt un parādīt dažādas lietas.

Es vēl ļoti gribētu, lai mamma ar tēti man nopirktu bumbu baseinu un manai draudzenei ir forša lietiņa ka ksilifons, mammai tas nepatīk, jo tas ir skaļš, bet man gan šī manta ļoti iepatikās, jo sitot ar kociņiem var radīt dažādas skaņas un vēl es gribu daudz daudz klucīšus, jo tad kad iemācīšos uzlikt tos vienu uz otra, tad būvēšu torņus un mājas.

20141023112011-21791.jpg

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 04. Nov 2014, 20:39

Stāstā aizmirsu piebilst, ka mazulim rotaļu placīti iekārtoju vadoties pēc savas intuīcijas un fizioterapeites ieteikumiem.