8 ieteikumi, izvēloties barošanas krēsliņu

8 ieteikumi, izvēloties barošanas krēsliņu

13. Aug 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mazulis sasniedzis sešu mēnešu vecumu un sācis ēst piebarojumu, laiks izvēlēties barošanas krēsliņu! 

-  Svarīgākais apsvērums noteikti ir drošība, līdz ar to veikalā, noskatot kādu barošanas krēsliņu, jāpamēģina, vai tas ir pietiekami stabils. Kā par to pārliecināties? Droši izkustini to un pārliecinies, ka bērns pats to nevarēs apgāzt.

-   Barošanas krēsliņi ar ritentiņiem ir ērti, lai tos pārvietotu, tomēr vajadzētu pārliecināties, vai ritentiņus var stingri nofiksēt.

-   Lai barošanas krēsliņu varētu lietot pēc iespējas ilgāku laiku, tam jābūt ar stabilu augstuma regulēšanas mehānismu.

-   Bez augstuma regulēšanas mehānisma vēlams, lai krēsliņa atzveltni varētu fiksēt vairākās pozīcijās, kas būs noderīgi tiem vecākiem, kuru mazuļi jau ēd piebarojumu, bet vēl nesēž.

-   Lai krēsliņā mazulis būtu drošībā, tam noteikti jābūt piecu punktu drošības sistēmai, kas palīdzēs izvairīties no negadījumiem, kad mazulis izkrīt no barošanas krēsliņa nepieskatīts.

-   Tā kā mazuļi, sākot ēst piebarojumu, var atstāt diezgan lielu nekārtību un netīrību aiz sevis, iegādājoties barošanas krēsliņu, pajautā pārdevējam par tā materiāla kopšanu. Lielākajai daļai augsto barošanas krēsliņu ir mazgājams materiāls. Lai nesaskrāpētu bērna maigo ādu, jāpārbauda, vai nav asu savienojuma vietu un malu.

-   Augstie barošanas krēsliņi neiztiek bez noņemamas paplātes, kas neļaus ēdienam nokrist uz zemes un parūpēsies par papildu drošību, lai mazulis nevarētu izlīst laukā gadījumā, ja drošības siksnas palikušas neizmantotas. Ar vienu roku noņemamā paplāte būs ērta lietošanā aizņemtām māmiņām, turklāt tā ir pavisam viegli kopjama - vien ar mitru drānu.

-   Ja esi konservatīva un pie sirds neiet augstie barošanas krēsliņi, veikalos joprojām ir atrodami transformējami barošanas krēsliņi, ko sākumā var izmantot kā augsto krēsliņu, pēc tam pārvēršot to par galdiņu ar krēsliņu. Izvēloties šādu krēsliņu, pievērs uzmanībumateriālam, no kura tas ir izgatavots. Ja tas ir koks, tad tam jābūt dabīgam; ja plastmasa, tad tai nedrīkst būt kaitīgu piemaisījumu.

Kā Tu izvēlējies barošanas krēsliņu savam mazulim? Iesūti ziņu šeit!

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv