6.mēnesis - miera vairs nav.

6.mēnesis - miera vairs nav.

01. Sep 2017, 12:42 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Kustības. Miera patiešām vairs nav, jo Gabriels ir iemācījies smuki sēdēt ar taisnu muguriņu un rāpo jau pa visu māju. Ir arī reizes, kad ceļas kājās, bet vēl mēģinu viņu atrunāt no šīs domas. 

Roku un acu koordinācija. Mums topā ir bumbiņu pārlikšana no vienas rokas otrā un papīru plēšana. Ir arī iemācījies nomest mantas un gaida, kad mamma iedos, bet mācamies tomēr arī paši paņemt nomesto mantu. Protams, ka viss mums iet caur muti - visu jauno ko ieraugam, vispirms ir jāieliek mutē un tikai tad varam spēlēties. 

Valoda. Savā valodiņā lietojam arvien vairāk patskaņus un līdzskaņus. Kad rāpo, tad mīļākā skaņa kuru izdvešam ir burbuļojoša - brum brum (laikam jau saprot, ka pārvietošanās ir sava veida braukšana ar mašīnu). Kad ar Gabrielu sarunājas, tad viņš runā līdzi. Izrāda plašu emociju gammu - smejas, kad ir priecīgs, raud, kad kaut kas neapmierina un visticamāk vajag paņemt "opā", rūc un parāda savu neapmierinātību, ja ir dusmīgs. Reaģē uz mūziku un dažādām skaņām, kuras ir otrā istabas galā.

Ko mazulis apgūst. Lai gan vēl sevi spogulī neatpazīst, tomēr smaida savam spoguļattēlam un rotaļājas tuvojoties spogulim un attālinoties. Pārslēdz skatienu no vienas mantas uz otru, lai salīdzinātu, kuru tad šobrīd vislabāk gribās - citreiz visu uzreiz vajag un tad ir dusmas, ka nevar visu paņemt. Reizēm sāk šķist, ka saprot vārda "nē" nozīmi.

Komunikācija un emocijas. Esam jau pieraduši pie dažādām kompānijām, tādēļ svešā vidē vairs neraudam. Ir iemācījies paredzēt notikumus - sāk jau ķiķināt un smaidīt, kad redz, ka kāds tulīt kutinās vēderu. Atpazīst savu vārdu un uz to reaģē. 

Mums šis mēnesis bija piedzīvojumiem bagāts. Šķita, ka mēs nerāposim, nesēdēsim - tik šļūksim atpakaļ gaidā vai uz priekšu - bet nē, tas bija viens mirklis, viena diena, kad pēkšņi mācēja visu - gan skaisti sēdēt ar taisnu muguriņu, gan izrāpot visu māju. 

Esam ļoti aktīvi un omulīgi. Visu jauno vajag iepazīt. Vislabākās mantas ir žurnāli, pudeles, plastmasas trauki, tv pultis, telefoni, apavi. Savas mantas ir vajadzīgas tikai un vienīgi tad, ja apkārt nav sadzīves priekšmeti. 

Ak zobi, tie mums jau ir 6!!! Divi lejā un četri augšā. Jā, ļoti ātri izšķīlās. Un nakts miegs mums nebija labs, bet tas viss saprotams, jo niez un sāp.

Apģērbties palicis neiespējami. Esmu pilnībā nosvīdusi, lai dotos pastaigās. Man Gabriela saģērbšana ir labs treniņš!

Katra diena paiet vienos smieklos - mums ir ļoti kutelīgs bērns. Esam iepazinuši viņa ķermeni - gan bērnam jautri, gan vecākiem. Pilns telefons ar Gabriela smiekliem. Vismaz nav garlaicīgi. 

Rezumē - piedzīvojumiem un mūsu pirmajiem sasniegumiem bagāts mēnesis!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 04. Sep 2017, 11:27 mamma88

Jā, visa māja ir pārskatīta, iztīrīta no nevajadzīgām lietām, jo viss iet caur muti.

mamma88 mamma88 02. Sep 2017, 00:59

Ajjj...atceros sito.tas nakamais pus gadins bus dikti aktivs. Jau tagad var parskatit maju,lai kaut ko nenorij,nesaples,neaptin un taaa talak.

Mīļš paldies! ❤️
Man tieši šķiet, ka tik ātri skrien laiks. Tikko tik piedzima, a te jau tik liels un tik daudz ko prot...

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 01. Sep 2017, 15:13

Un ļoti forša bildīte 😍

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 01. Sep 2017, 15:12

No sirsniņas apsveicu ar Lielajiem sasniegumiem, baigais brašulis jūsu puisēns ❤❤❤ kopš Raiens sācis staigāt, šis viss liekas, ka bijis jau sen, sen atpakaļ 😃

Atskaitamies par iepriekšējiem mēnesīšiem 😀

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 01. Sep 2017, 13:23 Ievas_mamma

Jā, riktīgi omulīgais! ❤️
Paldies, mums jau rīt 7mēneši!

Ievas_mamma Ievas_mamma 01. Sep 2017, 13:13

Kāds omulīgs čalītis! 😀 Un tāds pats ašais bēbis, kā mana Ieviņa - pasaule jāiepazīst, jārāpo, jāceļas! 😀
Sveicieni 6 mēnešu jubilejā!❤