3 lietas, ko NEDRĪKST aizmirst mājās, dodoties uz rotaļu istabu vai rotaļlaukumu

28. Jun 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rotaļu istabas nu reiz ir tā vieta, kur bērni dodas ar prieku, tāpēc mēs mammas, ja vēlamies satikties ar draudzenēm, droši varam runāt randiņu kādā rotaļu istabā vai rotaļu laukumiņā, jo tad bērni būs nodarbināti un arī mums būs iespēja netraucēti parunāties.

Dodoties ar bērniem pastaigā vai uz rotaļu laukumiņu, arī uz rotaļu istabu, ir jāpadomā par to, ko ņemt līdzi, lai brīdī, kad jautrība sit augstu vilni, nenāktos doties mājup, jo izrādīsies, ka kaut kas ir aizmirsts.

Ieteikumos dalās pediatre, ģimenes ārste Premium Medical klīnikā Gerda Lielause.

Uzkodas un dzeramais 

Lai nenāktos meklēt veikalu vai tērēt naudu neparedzētos tēriņos kafejnīcā, noteikti jāpadomā arī par uzkodiņām un ūdens pudeli, paņemot šīs lietas no mājām, kas remdēs izsalkumu un slāpes.

20170626145723-19008.jpg

Vēl viena apģērbu kārta

Bērni mēdz nosmērēties gan ēdot, gan izklaidējoties, tāpat apģērbu var saslapināt neparedzamie laikapstākļi,kas valda aiz loga- te lietus,te saule. Šādiem gadījumiem noderēs papildus apģērbu kārta vai atsevišķas apģērba vienības, atkarībā, cik tālu no mājām uz laukumiņu paredzēts doties.

20170626150104-17633.jpg

Mitrās salvetes un autiņbiksītes

Roku tīrība sev un bērniem ir tas, par ko mums vajadzētu piedomāt, uzturoties sabiedriskās vietā, īpaši, ja esam bijušas rotaļu laukumiņā vai rotaļu istabā, kur ir iespēja satikt citus cilvēkus.

Šādās publiskās vietās apgrozās ļoti daudz cilvēku- gan slimāki un veselāki, tādējādi, neievērojot elementārās higiēnas lietas, mēs varam paši saslimt.

Pediatre iesaka ceļojumos, pārbraucienos vai apmeklējot sabiedriskās iestādes ņemt līdzi mitrās salvetes.

Noteikti paturam prātā, ka mēs bērnam mazgājam rokas no tā brīža, kad viņš sācis dzīvoties pa grīdu, ja nav iespējas mazulim nomazgāt rokas, vienmēr tās pirms ēšanas noslaukām ar mitrajām salvetēm, jo īpaši tad, ja esam bijuši sabiedriskā vietā.

Māmiņu Klubs