Fizioterapeite: Muzikālie karuseļi un grabuļi neko nedod bērna attīstībai

20. Sep 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas rotaļlietas būtu jāatstāj bērna gultiņā, un vai ir vajadzīgs baldahīns? Kāpēc mammas baidās bērnus likt uz grīdas? Uz šiem jautājumiem atbildes rod fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.

Rotaļlietas zīdaiņa gultā

“Dariet visu krietni vienkāršāk. Iztieciet bez baldahīniem – tie uzkrāj putekļus. Grabuļi, karuseļi, attīstībai neko nedod. Ja mūzika ir kā rituāls nakts miegam, tas tā var būt, bet bērnu likt gultiņā pie rotaļlietām nevajadzētu!” uzsver speciāliste. “Piedāvājiet lupatiņas – mazas, košas, dzelten-melnas, sarkan-baltas – bērns atrodas uz grīdas, auduma gabaliņi - sānos, bērns izvēlas, uz kuru pusi velties. Neizvēlieties zīdu, kad tas paliek slapjš, tas ir smags.”

Kāpēc mammas baidās no grīdas?

Fizioterapeiti atkal un atkal aicina māmiņas vairāk dzīvoties uz grīdas kopā ar bērniem, tomēr reizēm mammas neatbalsta atrašanos uz grīdas un to skaidro arī fizioterapeite: “Paši neesam pieraduši dzīvoties uz grīdas, jo šķiet, ka esam augstāk, un tas ir drošāk. Bērns negulēs uz grīdas,  ja mamma sēdēs, piemēram, dīvānā."

Auksta grīda, suņi, kaķi – nekas no tā visa patiesībā netraucē. Visi zīdaiņi vislabāk attīstās uz grīdas, jo tā ir visdrošākā virsma. Tikko bērniņš parādās, visa ģimene droši var sēdēt uz grīdas.  "Pieaugušajiem tas arī palīdzēs attīstīt stāju,” informē speciāliste.

Attīstīsimies kopā ar saviem bērniem!

Māmiņu Klubs

20131209150810-16580.jpg

20131104200519-71679.jpg

21. Sep 2014, 23:21

Šoreiz arī es nepiekrītu, ka karuselis un grabuļi neko nedod attīstībai. Jo jau no 1 mēneša vecuma redzēju kā mazule reaģē uz karuseļa skaņu un augot lielākai arī novēroju, kā meitiņa seko mantiņai kad karuselītis griežas. Kad bijām pie bērnu pediatra/neirologa, tad arī daktere grabināja grabuli un pārbaudīja vai mazule uz to skatās un kā reaģē ... Tieši paslavēja, ka meitiņa labi attīstīta acu koordinācija..Te darbojas, cik cilvēku, tik viedokļu..😀
Par baldahīnu un grīdu, jā piekrītu!