Fizioterapeite: „Mazulim nevajadzētu gulēt uz vēdera”

Fizioterapeite: „Mazulim nevajadzētu gulēt uz vēdera”

06. Aug 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Kā varētu labot to, ka bērns visu laiku guļ uz vēdera? Arī pa nakti. Noliekot uz muguras neguļ. Uz muguriņas guļ tikai ratos, kad pastaigājamies,” raksta kāda māmiņa. Komentē Māmiņu Kluba eksperte, fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.  

Kristīne Stalīdzāne uzskata, ka tad, ja nakts laikā mazulis uz vēdera pagriežas pats, un tas netraucē ne viņam, ne mammai (tātad bērniņš neraud), nav nekādu problēmu.

Tomēr, ja guļot uz vēdera, mazulis raud, vecāki šo pozīciju var mainīt un bērniņu pieradināt gulēt uz sāniem. „Lai uz sāna nogulēt būtu vieglāk, bērniņu var pabalstīt ar pakaviņa palīdzību,” iesaka fizioterapeite.

Tad, ja mazulis vēl neveļas, iespējams, vecāki paši viņu gultiņā liek uz vēdera. Šī nav piemērotākā pozīcija gulēšanai naktī, bet šādi mazulis varētu gulēt pāris stundiņu dienas laikā, kad vecāki paši ir nomodā un bērniņš tiek pieskatīts.

„Lielākais risks, kas pastāv, mazulītim guļot uz vēdera, ir aizrīšanās ar siekalām vai piena atliekām. Vēl šāds novietojums nav vēlams arī diezgan lielā kakla pagrieziena dēļ.

Tāpat arī guļus pozīcija uz muguriņas vairāk piemērota gulēšanai ratos pastaigas laikā. Naktī bērnu vislabāk guldīt uz sāna,” tā Kristīne Stalīdzāne.

Māmiņu Klubs

 

Kādā pozā vislabprātāk guļ tavs mazulītis? 

20140522122608-97895.jpg

Huggies® Pants – superelastīgas autiņbiksītes - biksītes

radītas bērniem, kuri jau sākuši sēdēt, rāpot un staigāt!


Liene Krúza Liene Krúza 06. Aug 2014, 14:23

uz vedera mans puika dzivojas tikai tad,ja pats apvelas spelejotie,ja nakti apvelas sak raudat.jo sim bernam si poza uz vedera nepatik vispar. uz mugurinas cuceja galgi mazins,kaut liku uz sanina,vins patrapijas sagrozitis uz mugurinas,tagad,kad vinam ir 5menesi,labratak cuc uz saniniem,pats savelas,ka ir ertak.

06. Aug 2014, 10:15

Man Robertam patīk gulēt uz muguras,pa nakti uz saniem,bet dažreiz viņs kka apguļas uz vedera un guļ līdz rītam.😀

princesemince princesemince 21. Sep 2011, 11:06

mūsējais arī no vēdergulētājiem - kā sāka 5 nedēļu vecumā, tā savos divarpus gados vēl turpina 😀