Bēbīšu nedēļas. Tavam mazulim ir 1gadiņš!

Bēbīšu nedēļas. Tavam mazulim ir 1gadiņš!

20. Jan 2013, 10:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Fantastiski, ir tava mazuļa 51.-52.dzīves nedēļa. Un jā - viņam ir jau gadiņš! Patiešām neticas, vai ne? 

Skaties, kā augu

Hei, hei – ir laiks spēlēties! Viens no labākajiem veidiem, kā bērnam apgūt pasauli un iemācīties kaut ko jaunu, ir spēles un rotaļas! Šajā vecuma posmā, kad mazulis mācās staigāt un runāt, arī rotaļu klāsts ir plašāks kā iepriekš.

Tagad ir tik daudz iespēju veikalos, ka atliek vien izvēlēties – stumjamas, velkamas rotaļlietas palīdzēs staigātprasmes apgūšanā. Aktivitāšu panelīši, kas māca grozīt, spiest, vilkt sviras un pogas, apgūt jaunas skaņas, palīdzēs attīstīt sīko motoriku un citas prasmes.

Mazuļa aprūpe

Ja Tu plāno ballīti mazuļa pirmā gadiņa jubilejai, parūpējies, lai tas nekļūtu par apgrūtinājumu pašam gaviļniekam! Pārliecinies, ka dienas laiks, kad tiek rīkota ballīte saskan ar bērna dienas ritmu un neiekrīt gulēšanas laikā.

Aicinot ciemiņus, nepārcenties un parūpējies, lai būtu tikai paši tuvākie un pazīstamie cilvēki mazulim. Ja apmeklē bēbīšu skoliņu vai Tev ir draudzene ar bērniem, ielūdz arī dažus Tava mazuļa vienaudžus, lai ballīte būtu interesantāka. Neaizmirsti parūpēties par rotaļlietām, ar ko mazie varētu spēlēties!

Tu un Tava ģimene

Ja Tu atgriezies darbā, esi gatava atrast labu Tava lolojuma pieskatītāju. Ir tik svarīgi atrast kādu, kuram Tu uzticies un kurš pienācīgi parūpētos par Tavu bērnu. Otrs svarīgais solis ir laba kontakta radīšana starp Tevi un darba devēju. Ja viņš būs informēts, ka Tev ir mazulis, iespējams, viņš daudz iecietīgāk skatīsies uz Tavu kārtējo pazušanu no darba „stundiņu ātrāk”. Varbūt vari mēģināt sarunāt, ka vari darīt kādus darbus no mājām?

Lai nodrošinātu, ka Tavs mazulis kopā ar auklīti jūtas labi un apmierinātu, sniedz visu nepieciešamo informāciju, kas auklītei vajadzētu zināt, piemēram, no kā viņam ir bail, detaļas par dienas režīmu, ieradumiem, niķiem.

Mazuļa attīstība

Vai Tu zināji, ka otrā dzīves gada laikā garīgā un motorā attīstība kļūs aktīvāka?

Pirmā dzīves gada laikā mazulis ir izaudzis ļoti ātri. Vidēji tie ir 6,4 kg svarā un 25cm garumā. Šis pieaugums samazināsies otrā dzīves gada laikā, savukārt koncentrēšanās notiks uz runātprasmes, staigātprasmes un runātprasmes apgūšanu un pilnveidošanu. Uz priekšu, mazuli!

Lai jauks kopā būšanas laiks arī turpmāk!

Māmiņu Klubs