Bēbīša nedēļas. 9.nedēļa

Bēbīša nedēļas. 9.nedēļa

20. Jan 2013, 10:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau deviņas skaistas nedēļas esat kopā, un katra diena jums abiem nes ko jaunu! Kā mazulis aug? Kā tev veicas viņa aprūpē?

Skaties, kā es augu

Tagad ātri apdomā atbildi uz jautājumu: ja Tev būtu ar vienu vārdu jāraksturo bērna personība, kāds tas būtu? Bezbēdīgs? Jautrs? Prasīgs? Lai kāds vārds Tev nāktu prātā, ir svarīgi apzināties, ka bērns pasaulē ir ieradies pats ar savu personību. Katrs bērns ir unikāls ar savām vajadzībām. Ja, piemēram, Tev šķiet, ka mazulis ir prasīgs vai izvēlīgs, tas nav atkarīgs no Tavām audzināšanas prasmēm, bet gan bērna temperamenta. Ja bēbītis ir īpaši izvēlīgs, viņam ir vajadzības, ko viņš vēlas sasniegt jebkādiem līdzekļiem.

Tavs izaicinājums būt vecākam ir saprast bērna temperamentu, iemācīties, kā uz to atbildēt un kā to saistīt ar Tevis pašas temperamentu.

Mazuļa aprūpe

Iesnas, caureja, vemšana... Agrāk vai vēlāk vismaz viena no šīm likstām var piemeklēt arī Tavu mazuli. Kad Tavs mazulis ir saslimis, viņš nevar pateikt, kas viņam kaiš vai kas sāp. Bieži vien tieši šī neziņa liek vecākiem uztraukties vēl vairāk. Lai nomierinātu sirdi, zvani bēbīša ārstam un izstāsti, kas par problēmu. Saslimšana tik mazam bēbītim var būt ļoti nopietna!

Tu un Tava ģimene

Draugi....Tu atceries viņus? Ja Tu tāpat kā daudzi citi jaunie vecāki esat pārņemti ar jauno „interešu objektu” bēbīti, ir grūti atrast laiku draugiem. Tomēr bērns nav šķērslis šādām tikšanās reizēm. Protams, tikšanās nenotiks piesmēķētā krogā vai ar cilvēkiem pārblīvētā sabiedriskā vietā, bet tikšanās pie draugiem mājās vai pie Tevis, kur ir viss ierastais, būtu pat vēlama! Ja dodies ciemos pie draugiem, neaizmirsti ielikt autiņbiksītes, mitrās salvetes, maiņas drēbītes!

Ja draugiem pašiem ir bērni, tikšanās izvērtīsies vēl omulīgāka, jo Jums būs vairāk tēmu, par kurām tērzēt. Ja Tavā draugu lokā nav ģimenes ar bērniem, mēģini sazināties ar pāriem no vecāku kursiem vai sazināties ar citām māmiņām dažādos interneta čatos. 

Nenodari pāri!

Vai Tu zināji, ka Tu nekad nedrīksti kratīt bēbīti?

Bēbīša kratīšana var izraisīt neatgriezeniskus smadzeņu bojājumus. Raudoša bēbīša nomierināšana var būt diezgan uztraucoša un nervoza, bet, ja Tu domā, ka savā agresivitātē vari nodarīt ļaunumu mazulītim, noliec uz brīdi viņu gultiņā un pati atvelc elpu un centies nomierināties. Starp citi, bēbīši ļoti jūt, ja mamma ir uztraukusies un sāk uztraukties arī paši, tāpēc saglabā mieru ikvienā darbībā, ko dari! Ja nu tomēr bēbītis raud bez mitas, ņem talkā bēbīša tēti vai kādu citu tuvinieku, kurš varētu Tevi nomainīt, kamēr nedaudz atpūties.

Izturību tev un veselību - bērniņam!

Māmiņu Klubs