Bēbīša nedēļas. 8. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 8. nedēļa

20. Jan 2013, 10:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kopīgas sarunas ar bēbīti, jaukie kopības brīži. Un pirmais prieks par apzinātu mazulīša smaidu. Tas viss - astotajā dzīves nedēļā!

Skaties, kā es augu

Vai Tu runā ar savu bēbīti? Var gadīties, ka tieši tagad bēbītis sāk attīstīt savus vokālos dotumus, izrādot ar balsi savas emocijas, piemēram, gu-gu; eh; da – da u.c. Šīs skaņas var būt klusākas, bet var izklausīties arī kā spiedziens. Runā ar bēbīti tad, kad jūti – ir īstais laiks. Pētījumi ir pierādījuši, ka bērniņu valoda attīstās ātrāk un labāk, ja vecāki runā un komunicē jau kopš mazotnes.

Pētījumi arī ir atklājuši, ka bērni, kuru vecāki sarunājas ar bērniem, nevis tikai kaut ko stāsta mazajiem, iemācās runāt ātrāk. Tāpēc tad, kad Tu runā ar bēbīti, dod iespēju viņam arī atbildēt, jo kādu dienu viņš bez šaubām atbildēs!

Mazuļa aprūpe

Atgrūšana visbiežāk ir bēbīšiem līdz 6-7 mēnešu vecumam, kad bēbītis sāk aktīvi kustēties – sēdēt vai rāpot. Lai samazinātu bēbīša atgrūšanu, pēc maltītes paturi bēbīti vertikāli, lai atnāk atraudziņa un atbrīvojas gaiss, kas spiež mazuļa puncīti.

Lai nemitīgi nebūtu jāmaina drēbītes, nodrošinies ar maziem dvielīšiem vai marlīti, ko turēt pa rokai, ja sanāk negadījums.

Tu un Tava ģimene

Pasauc savu partneri, lai viņš izlasa tālāko tekstu! Tātad, tēti, vai Tu jūties nedaudz atstumts no visa, kas notiek ar bēbīti un Tavu partneri un jūties nevajadzīgs, jo nevari barot savu bērniņu ar krūti? Tā ir saprotama reakcija un varbūt pat zīme, ka ir laiks veidot ciešākas attiecības ar mazulīti.

Pavadi vairāk laika ar mazo katru dienu pēc darba. Dažiem tētiem patīk izveidot regulāru režīmu, vedot bēbīti pastaigās, lasot pasakas, vannojot mazo vai darot citas lietas. Ja Tu vēl neesi ņēmis iniciatīvu savās rokās, tad pēdējais laiks, lai palīdzētu partnerei. Iesaities bēbīša pasaules veidošanā!

Ja vien ir vēlme, tētis var iemācīties darīt 101 darbiņu, ko dara mamma, tikai tas prasa laiku un nedaudz piepūles. Tāpēc, māmiņ, ja tagad vēlies tā vien paņemt mazuli no tēta rokām tikai tāpēc, ka „zini, ko darīt”, pacietieties un ļauj iemācīties to arī tētim. Un, kā zināms, tas izdarāms tikai prakses ceļā. Labu veiksmi!

Pirmais apzinātais smaids

Vai Tu zināji, ka bēbīša smaids atklāj pavisam jaunu veidu, kā jums abiem komunicēt.

Pirmā mēneša laikā bēbītis ir smaidījis neapzināti un īslaicīgi, kad viņš juties apmierināti – pēc ēšanas vai atbrīvošanās no gāzītēm. Īsts un apzināts smaids visbiežāk māmiņai tiek atklāts ap 8 nedēļām. Kad viņš smaida, smaida arī visa viņa seja un var parādīties vaigos arī bedrītes. Kad mazulis ir iemācījies smaidīt, viņš to darīs ar vien biežāk, kad Tu viņam pasmaidīsi. Kas par patīkamām sajūtām!

Māmiņu Klubs