Bēbīša nedēļas. 39.- 40. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 39.- 40. nedēļa

20. Jan 2013, 10:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad Tavs mazulītis bija tikko ieradies pasaulē, viņš to vien darīja kā ēda un gulēja, lai atgūtu spēkus un augtu. Un nekas nevarēja noturēt viņu nomodā. Bet kā ir tagad? Lasi un uzzini vairāk par mazuļa dzīves 39.-40. nedēļu.

Skaties, kā es augu

Tagad, kad bēbītis ir sasniedzis 9 mēnešus, viņš attīsta spēju palikt nomodā, jo apkārt ir tik daudz lietu, ko iepazīt un apskatīt!

Tomēr tas var būt par iemeslu bēbīša nemieram un nespējai pašam aizmigt, jo ir pārslodze. Šādos brīžos abi pārtrauciet darbošanos un atpūtieties neitrālā vidē, piemēram, guļamistabā. Nav pat jāguļ, bet varat mierīgi paskatīties bilžu grāmatu vai tāpat pagulēt lielajā gultā.

Lielākā daļa mazuļu šajā vecumā guļ trīs reizes pa dienu – no rīta, pusdienlaikā un vakarpusē. Tomēr ir bērni, kuri no vakarpuses snaudas ir atteikušies. Ja Tavs mazulis arvien ilgāk un ilgāk paliek no rītiem neaizmidzis vai paliek vakaros ilgāk nomodā, jo nav noguris, tas nozīmē, ka dienā nav vajadzīgs pārāk ilgs laiks gulēšanai.

Atkarībā no Tava mazuļa dienas režīma, vari pārtraukt rīta vai vakarpuses snaudu.

Mazuļa aprūpe

Ko tik nedzird mazās austiņas! Mazuļa dzirdi Tu vari pārbaudīt, pievēršot uzmanību ar jaunu skaņu, saucot bēbīša vārdu. Tomēr atceries, ka mazuļa dzirde ir jāsaudzē no pārāk skaļas mūzikas un pārāk spēcīgām skaņām, piemēram, ja Tev ir jāpārkliedz mūzika vai cita skaņa, lai apkārtējie Tevi sadzirdētu, mūzika ir pārāk skaļa maziem bērniem un zīdaiņiem.

Tu un Tava ģimene

Vai Tu vēlies vidusceļu starp pilnu darba dienu un pilnas slodzes mammu? Daudz māmiņu strādā nepilnu darba dienu un mūsdienu vecāki atrod veidu, kā apvienot un līdzsvarot darbu ar ģimenes dzīvi. Turklāt ir darba devēji, kuri atbalsta strādāšanu no mājām, jo nevēlas zaudēt labus darbiniekus. Viss šajā gadījumā ir atkarīgs no Tava darba devēja labvēlības. Apdomā, ko Tu vari viņam piedāvāt un ar gataviem ierosinājumiem dodies uz sarunu!

Mamma kā vāvere ritenī..

Vai Tu zināji, ka reizēm apkārtējie neizprot vecākus, kuri strādā no mājām?

Iespējams, esi saskārusies ar jautājumu no apkārtējiem – „Tātad, ko Tu visu dienu dari?” Cilvēkiem, kuriem iepriekš nav bijusi saskare ar bērniem vai tas bijis ļoti sen, gūti iedomāties, ko tas nozīmē – pieskatīt un audzināt bēbīti. Viņi nesaprot, ka Tu esi kā vāvere ritenī dienu no dienas – barošana, autiņbiksīšu maiņa, pastaigas, rotaļāšanās, vannošana, ēst gatavošana, veļas mazgāšana, ikdienas darbu veikšana. Tāpēc esi iecietīga pret apkārtējo jautājumiem, jo Tu pati zini, cik lieliska un neatkārtojama esi, jo tiec ar to galā un spēj atrast laiku arī citām nodarbēm!

Vai arī tu reizēm jūties kā vāvere ritenī?

Māmiņu Klubs