Bēbīša nedēļas. 37.- 38. nedēļa.

Bēbīša nedēļas. 37.- 38. nedēļa.

20. Jan 2013, 10:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tev reizēm šķiet, ka bēbītis ir visur? Vai viņš lien skapī, pārmeklē veļas grozu un lien pa kāpnēm? Ja tā, tad Tev ir īsts pasaules pētnieks! Šoreiz uzzināsi vairāk par mazuļa dzīves 37.-38. nedēļu.

Skaties, kā es augu

Daži mazuļi ir bezbailīgi atklājēji, kuri nemitīgi iepazīst jaunu teritoriju ārpus ierastās vides. Īpašie pasaules izzinātājie vēlēsies vēl vairāk – viņi uzrāpsies pa kāpnēm vai citām mēbelēm, kas ir augstāk par zemi, lai uzzinātu „kas ir tur augšā”. Šiem mazuļiem neviena rotaļlieta neliksies garlaicīga un viņi spēs iejusties jebkurā vidē, jo apkārt taču ir tik daudz jauku un jaunu lietu!

Tomēr, ja Tavs mazulis ir vairāk malāsēdētājs, nebēdā! Tā ir iespēja jums abiem kopā parotaļāties! Ja vēlies, lai arī viņš iepazītu apkārtējo vidi, paņem viņu rokās un parādi pasauli – nākamajā reizē viņš jau pats vēlēsies turp nokļūt.

Mazuļa aprūpe

Vai Tu esi jau atstājusi savu bēbīti kādai auklītei? Nevis mammai vai uzticamai draudzenei, bet īstai auklītei? Bēbīša pieskatīšana ir īsts izaicinājums un atbildība auklītei, kas ir pusaudžu gados, tāpēc, ja plāno uzticēt savu mazuli auklītei, lai kāds būtu viņas vecums, pārliecinies, ka viņa ir atbildīga, pieredzējusi un labi sagatavota. Droši vien Tu jutīsies drošāk, ja pirms uztici savu mazuli uz visu dienu, iepazīsies kārtīgi ar auklīti un paspēlēsieties visi kopā.

Tu un Tava ģimene

Seksa trūkums. Ja tas raksturo pašreizējo situāciju Tavā un partnera gultas dzīvē, ir laiks atmodināt romantiku. Ja sākumā Tu domāji, ka seksuālās attiecības tiks atjaunotas līdz ko Tavs ķermenis būs atkopies no dzemdībām, tad Tu negaidīji, ka iestāsies tik liels „atsalums”.

Neraizējies! Tā gadās. Pāra dzimumdzīve sastapties ar neveiksmi pēc bērna piedzimšanas dažādu iemeslu dēļ. Reizēm abi ir vienkārši noguruši. Paskatīsimies reāli: mammas un tēta loma 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, reaģējot uz bēbīša vēlmēm un vajadzībām, kā arī veicot ikdienas mājas soli, ir ļoti nogurdinoša un var paņemt visu enerģiju.

Iespējams, kā māmiņai dienas laikā ir bijis tik daudz fizisku kontaktu ar bēbīti, ka vakarā tā ir pēdējā lieta, ko viņa vēlas – lai viņai kāds pieskaras. Arī šie jautājumi ir risināmi abiem partneriem kopā – laika plānošana un darbu dalīšana ir galvenie priekšnoteikumi, lai dzimudzīve uzņemtu iepriekšējos apgriezienus!

Mazuļa attīstība

Vai Tu zināji, ka bēbīša interese par maziem priekšmetiem palīdz attīstīt pincetes tvērienu?

Kad bēbītis cenšas vispirms satvert mazas lietas, viņš liek lietā visu roku, bet, kad viņš turpina aptaustīt un iepazīt mazos priekšmetus, mazulis beidzot attīsta pincetes tvērienu – spēju paņemt priekšmetus ar īkšķi un rādītājpirkstu! Skat’, kā viņš jau māk!

Lai katra diena jaunu atklājumu pilna!

Māmiņu Klubs

20130111075743-16793.jpg