Bēbīša nedēļas. 23.- 24. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 23.- 24. nedēļa

20. Jan 2013, 10:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā guļ tavs mazulis? Ko ēd? Kas jauns mazuļa attīstībā? Šoreiz par 23.-24. nedēļu.

Skaties, kā es augu

Trīs, divi, viens...saldus sapņus, mazulīt! Ja vien Tu varētu tā noskaitīt, lai bēbītis būtu jau aizmidzis! Lai gan bēbīši šajā vecumā guļ vismaz 2 reizes pa dienu, iespējams, esi pat atklājusi, ka bēbīša diendusa Tev ir vajadzīga vairāk kā pašam bēbītim, lai varētu apdarīt darbiņus, ko bēbīša nomoda brīžos nevari izdarīt.

Tieši tāpat, kā katram bēbītim ir sava personība, katram mazulim ir savs dienas režīms un gulēšanas laiki. Daži guļ vairākas reizes dienā, bet citi guļ tikai vienu reizi ilgāku laika sprīdi. Ierasts dienas režīms šajā laikā ir pagulēšana no rīta, pēcpusdienā un vakarpusē. Tomēr liela daļa bēbīšu šajā vecumā guļ tikai no rītiem un pēcpusdienās, izlaižot vakara snaudienu, kas dod iespēju tētim vairāk iesaistīties bērniņa aprūpē. Lai kāds arī būtu Tava mazuļa dienas režīms, atceries, ka ne visiem ir vajadzīgs vienāds gulēšanas ilgums dienā.

Mazuļa aprūpe

Vai Tu vēl baro ar krūti? Ārsti uzskata, ka līdz gada vecumam krūts barošana būtu nepieciešama, lai Tu nodotu visas vajadzīgos vitamīnus un stiprinātu bēbīša imunitāti. Pēc gada vecuma jau vari domāt par krūts barošanas pārtraukšanu, tomēr šim lēmumam ir jābūt Tavam, nevis kāda spiedienam no ārpuses. Tieši Tu pati sapratīsi, kad barošana būtu jāpārtrauc.

Tu un Tava ģimene

Droši vien neviens Tev nav iepriekš teicis, cik bērni var būt dārgi, vai ne? Iespējams, Tu un Tavs partneris tagad izjūt zināmu robu budžetā – autiņbiksītes, higiēnas preces mazulim, apģērbs, ratiņi, autosēdeklītis, rotaļlietas vizītes pie ārsta un daudzi citi tēriņi.

Lai tēriņi tiktu labāk līdzsvaroti, iesakām izveidot un saplānot budžeta kalendāru, kur būtu uzskaitīti ienākumi, izdevumi. Tas Tev palīdzēs arī saprast, kuras lietas ir svarīgas un bez kurām vari iztikt. Arī sīkumi, piemēram, tasīte kafijas un smalkmaizītes ik rītu mēnesī savāc nopietnu naudas summu.

Mazuļa uzturs

Vai Tu zināji, ka bēbīša zarnu kustības kļūs stabilas līdz ko bēbītis sāks ēst cieto barību? Cietā barība padarīs izkārnījumus ne tikai cietākus, bet arī tumšākus un smakojošākus. Šādas pārmaiņas notiktu agri vai vēlu.

Veiksmi audzināšanas darbos!

Māmiņu Klubs