Bēbīša nedēļas. 17.- 18. dzīves nedēļa

Bēbīša nedēļas. 17.- 18. dzīves nedēļa

20. Jan 2013, 10:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai esi pamanījusi, ka mazulis fantastiskā veidā iepazīst pasauli? Viņš rotaļājas! Un tieši tu vari būt viņa visjaukākais rotaļu biedrs! Šoreiz par 17.-18. nedēļu.

Skaties, kā es augu

Pasaule Tavam mazulim ir kā liels rotaļu laukums, kur katrs priekšmets vai cilvēks ir jauna „rotaļlueta”, kuru iepazīt ar rokām un muti. Tāpēc neuztraucies, ja Tu nevari atļauties iegādāties jaunākājas un attīstošākās rotaļlietas – viņš mājās atrodamus priekšmetus, piemēram, koka karoti uzskatīs par tikpat interesantu.

Tu pati vari pagatavot grabulīti, izmantojot plastmasas pudeli un krāsainus priekšmetus vai pārtikas produktus tajā, piemēram, makaronus, griķus, rīsus. Vāciņu pudelei aizlīmē vai cieši jo cieši aizskrūvē. Interesanta rotaļlieta sanāk arī tad, ja pudelē pie krāsainajām mantiņām ielej arī ūdeni – tad priekšmeti pudelē peldēs!

Mazuļa aprūpe

Tu vēlies doties uz filmu vai veltīt pēcpusdienu tikai sev? Tikai vienīgā problēma ir tā, ka Tu baro ar krūti un baidies atstāt bēbīti vienu uz ilgāku laiku, jo viņš neatzīst pudeli. Vai arī Tu izvairies no pudeles lietošanas, lai mazais neatteiktos no Tavas krūts. Vienalga, kura no iepriekš minētajām problēmām Tevi satrauc, izmanto krūzīti un problēma ir atrisināta! Šajā vecumā viņš jau var sākt mācīties no mācību krūzītes, kas atvieglos Tev arī ikdienas rūpes un izraušanos no mājām uz pāris stundām.

Tu un Tava ģimene

Ja Tu plāno atgriezties darbā tuvākajos mēnešos, ir laiks apdomāt bērna pieskatīšanas un aprūpes plānu – tā var būt auklīte, tētis, laba draudzene ar bēbīti – galvenais, lai tas būtu cilvēks, kuram Tu uzticies!

Gaisa peldes

Vai Tu zināji, ka bēbītim labāk patīk spēlēties, izbaudot gaisa peldes?

Kamēr jaundzimušajiem labāk patīk būt apģērbtiem, bēbīšiem vecumā no 4-5 mēnešiem patīk rotaļāties kailiem vai tikai ar autiņbiksītēm. Tas dod viņam iespēju saprast atšķirību, kad viņš ir apģērbts un kad drēbes ir novilktas. Atceries – ik pa brīdim pārliecinies, ka viņam ir silti un mazais jūtas omulīgi.

Vai tavs bēbītis rotaļājas kails?

Māmiņu Klubs