Bēbīša nedēļas. 11. -12. nedēļa

Bēbīša nedēļas. 11. -12. nedēļa

20. Jan 2013, 10:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nu jau var teikt, ka abi ar partneri esat pilnībā apraduši ar jauno situāciju un vecāku lomu. Kā aug mazulis? Šoreiz par 11. viņa dzīves nedēļu!

Skaties, kā es augu

Daudzi vecāki uzskata, ka 3. dzīves mēnesis ir vieglāks, jo vecāki ir pieraduši barot, mainīt autiņbiksītes, spēlēties ar mazuli un visbeidzot viņi jūt, ka visu dara pareizi.

Pēdējos mēnešos jūs abi esat viens otru diezgan labi iepazinuši. Tu saproti mazuļa mājienus un paredzi raudāšanas un rosīšanās reizes. Un vēl – ja Tu esi mazajam nepārtraukti atbildējusi uz viņa vajadzībām, viņš ir sācis Tev uzticēties.

Šajā attīstības posmā bēbītis zina, kas Tu esi un pat, iespējams, smaida tikai Tev. Diendienā esot kopā ar mazulīti, droši vien esi arī pamanījusi, cik viņš ir kļuvis ziņkārīgs par visu, kas notiek apkārt. Mācoties apkārtējo pasauli, arvien biežāk Tu dzirdēsi bēbīti „runājam” savā valodiņā.

Mazuļa aprūpe

Ja Tu nekad neesi apsvērusi domu par bēbīša masāžu, ir pāris labi iemesli, kāpēc Tev vajadzētu to pamēģināt. Eksperti uzskata, ka glāsti un masāža stimulē augšanas hormonus un augšanai svarīgos orgānus padara uztverīgus. Kas vēl ir svarīgi – pieskārieni uzlabo smadzeņu augšanu, veicina gremošanu un pat palīdz labāk gulēt.

Neskatoties uz veselības apsvērumiem, kas palīdz Tavam bēbītim attīstīties, pastāv arī vienkārša un patīkama kopābūšanas sajūta. Novieto bēbīti siltā, klusā un ērtā vietā. Iezied savas rokas ar bērniem paredzētu eļļiņu un maigām kustībām masē ķermeni.

Kad Tu masē, atceries, ka Tu dari kaut ko kopā ar bēbīti, nevis bēbītim. Tāpēc, ja mazais nav pārāk niķīgs vai neraud, atstāj masāžu arī uz vēlāku laiku. Pirms masāžas pajautā bērniņam, vai viņš vēlētos masāžu, un, ja masāžas laikā viņš kļūst apbēdināts, pārtrauc un nomierini viņu. Masāža ir jāveic tikai tad, kad bēbītis ir apmierināts.

Tu un Tava ģimene

Hei, māmiņ un tēti, vai Jūs šovakar vēlētos romantisku vakaru ārpus mājas divatā? Ja Tavam bēbītim ir maigs temperaments, varbūt jūs jau esat bijuši izklaidēties kopā. Ja nē, šis ir piemērots laiks „randiņam”.

Ir tik jauki doties uz randiņiem, atkal un atkal atklājot vienam otru un dāvinot nedalītu uzmanību. Protams, šādi vakari prasa papildu plānošanu. Varat iesaistīt visus tuvos cilvēkus, bet jums noteikti ir jāpavada laiks arī divatā!

Ja Tu baro bēbīti ar krūti, pabaro mazo pirms iešanas prom un atstāj atslaukto pieniņu, lai bērniņš nemocītos aiz izsalkuma.

Krūts ēdināšana

Vai Tu zināji, ka Tu vari atslaukt savu pieniņu, sasaldēt to līdz tas atkal vajadzēs?

Kad Tu esi atslaukusi pienu ar roku vai pumpīti, atstāj to atdzist ledusskapī un tad atdzesēto pienu speciālā piena maisiņā ievieto saldētavā. Sasaldēts piens ir derīgs līdz trīs mēnešiem ledusskapī, kur ir atsevišķas durtiņas saldētavai, bet līdz 6 mēnešiem ledusskapī ar atsevišķu saldētavu.

Lai skaists kopā būšanas laiks!

Māmiņu Klubs