16.februāra ONLINE TV videoieraksts

16. Feb 2017, 17:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba ONLINE TV ir kļuvusi par lielisku tradīciju - reizi mēnesī tiekamies, lai uzzinātu visu par to, kas katrai šobrīd aktuālākais: mazuļa gaidības, dzemdības vai pēcdzemdību periods, vai arī risinājumi imunitātes un veselības uzturēšanā formā! 

16.FEBRUĀRA ONLINE TV PROGRAMMA

Urīna nesaturēšana un citas intīmās veselības problēmas pēc dzemdībām

Uzzini, kādas ir galvenās intīmās veselības problēmas, ar ko sievietēm var nākties saskarties pēc dzemdībām. Sapratīsi arī daudz ko par urīna nesaturēšanas jautājumiem, uzzinot, kāpēc kas tāds vispār rodas. Gūsi atbildes arī uz jautājumu par to, vai un cik ilgā laikā sievietes organisms fizioloģiski atjaunojas pēc dzemdībām. Runāsim arī par fiziskām aktivitātēm, kas sievietei var palīdzēt, un tāpat arī par intīmajām lāzerprocedūrām un gadījumiem, kad šādas procedūras var būt noderīgas. Uz šiem un vēl citiem jautājumiem atbildes sniegs uroloģe Dr. Natālija Bozotova un ginekoloģe Katrīna Kalniņa. Nekautrējies, uzdod arī tu savus jautājumus. Meklēsim risinājumus kopā!

Pēcdzemdību rehabilitācija

Nevienam nav noslēpums, ka uzreiz pēc dzemdībām noteikti vajadzētu sākt stiprināt vēderpreses muskulatūru. Vispirms būtu jāsāk ar elpošanu – muskuļu iedarbināšanu, taču nevis ar mērķi vēdera muskulatūru trenēt, bet aktivizēt! Bet, cik ilgā laikā atjaunojas vēdera muskulatūras tonuss? Kā pašai sev palīdzēt? Pastāstīs fizioterapeite Kristīne Asonova. 

Kā atrast sev piemērotākos grūtnieču vitamīnus?

Dažkārt saņemam jautājumus no topošajām māmiņām par to, vai vispār grūtniecības laikā būtu jālieto specializēti  - grūtniecēm paredzēti vitamīni, un vai nav iespējams ar ikdienas uzturu uzņemt visu nepieciešamu. Bet te nu nonākam strupceļā - nevajag ēst pa diviem, bet vitamīnus vajag abiem! Tieši tāpēc arī grūtnieču vitamīni var būt lielisks palīgs gan savas, gan gaidāmā bērniņa veselības stiprināšanā. Kā atrast sev piemērotākos vitamīnus? Kā tos pareizi lietot? Uzzini ONLINE TV!

Jaundzimušā aprūpe mājās

Kad ilgi gaidītā bērniņa dzimšana ir klāt, mēs dzemdību iestādē pavadām vēl dažas dienas, un tomēr, nokļūstot mājās, savā it kā ierastajā vidē, mēs saprotam - ir notikušas milzīgas pārmaiņas, attiecīgi: jāsaprot, kā pareizi rūpēties par jaundzimušo, kā veicināt viņa dienas režīma veidošanos, kā un kad sākt viņu vannot. Gatavo jautājumus, uz tiem atbildēs Sertificēta bērnu māsa, LMA valdes locekle - Elita Svareniece.

Antioksidanti- bioloģiski aktīvās vielas

Bērniņš ir jau klāt, varbūt jau paaudzies, iespējams, krūts ēdināšanas procesi vēl norisinās vai varbūt vairs nē. Bet kas notiek ar tavu - sievietes organismu?  Dabā un cilvēka organismā pastāv pretpolu  cīņa, kas galu galā ir izdzīvošana un attīstība. Ik dienu vidē un mūsosnotiek miljoniem bioķīmisku reakciju.

Viens no daudziem procesiem ir cīņa un reizē arī sadarbība starp antioksidantiem (aizsargsistēmu) unbrīvajiem radikāļiem. Ja ir saglabāts līdzsvars, mūsu iespēja saslimt ir mazāka un novecošana  lēnāka. Tiksimies studijā ar Dr. Lolitu Neimani!

Ieskatīsimies homeopātijas pasaulē, kas palīdz tikt galā ar dažādām saslimšanām

Audzinot savus mazuļus, mums nereti nākas sastapties ar dažādām saslimšanām, reizēm tās pat nevaram nosaukt par saslimšanām, drīzāk tie ir ar bērna augšanu saistīti sarežģījumi. Novājināta imūnsistēma, saaukstēšanās, traucēts miegs, satraukums, kolikas, zobiņu nākšana, bieža slimošana - ar šīm problēmām saskaras ne viena vien bērna māmiņa, tāpēc Māmiņu Kluba interneta tiešraidē uzzināsim, kā palīdzēt saviem mazuļiem ar homeopātiskām zālēm.

Mazuļa piebarošana, uzturs pavasarī un kazas piens uzturā

Pavasaris tuvojas! Kādam jābūt mazuļa uzturam pavasarī? Kā uzsākt piebarošanu, ja tā jāuzsāk pavasara gaidās? Uzzini arī visu par mazuļu ēdināšanu un kazas pienu mazuļu uzturā. Tāpat jautā arī par kazas piena biezenīšiem! Uz jautājumiem atbildēs Dr.Liene Sondore.

Risinājumi harmonijas un miera meklējumos

Harmonijai ir liela nozīme gan laikā, kad gaidām bērniņu, gan tad, kad mazais cilvēks jau sagaidīts, gan arī vēlāk, kad gribas veltīt vairāk laika sev. Nomierinošie līdzekļi ir dažādi - vieni der bērniem, vieni - mammām, vieni vispār, neatkarīgi no vecuma un dzimuma. Kā atrast sev, savam bērnam piemērotāko risinājumu? Kas ir tās situācijas, kurās jāaizdomājas par nomierinošiem līdzekļiem?

Māmiņu Kluba jaunumi

Māmiņu Klubs

20170208142824-24475.jpg

20170208142835-78711.jpg

20170208143242-33154.jpg

20170208143324-71996.jpg

20170208143359-61183.jpg

20170213130736-35666.jpg

20170208142900-29716.jpg

20170208142926-24701.jpg

20170208143019-67118.jpg